HGC 2017 - Sammanfattning v. 9

Artikel - Multi - mån 8 maj 2017, kl 20.08

(På grund av den stora mängden matcher som spelas varje vecka kommer vi inte att kunna rapportera från alla utan vi kommer fokusera på och i detalj rapportera om de matcher där svenska Fnatic deltar. Vi kommer också försöka hålla lite extra koll på Team Expert och Tricked eSports där de svenska spelarna BadBenny och Gnappe ingår. Samtliga spelade matcher kan ses i efterhand på YouTube eller Twitch och alla resultat återfinns på HGC:s officiella hemsida.)

VECKA 9
Datum: 1-7 maj
Totalt antal spelade matcher: 28st (6 europeiska, 6 amerikanska, 6 koreanska, 4 kinesiska, 4 latinamerikanska, 2 taiwanesiska)
Totalt antal bevakade matcher: 4 europeiska

----------

ALLMÄNT

Veckans matcher spelas på den nya Genji-patchen men trots detta är inte Genji med som valbar hjälte och nya kartan Hanamura är inte heller med. Istället är näst senaste hjälten Cassia nu spelbar och även lite omgjorda versioner av Uther och E.T.C.

Efter veckans matcher står det klart att svenska Fnatic kommer inneha första platsen i ligan vid slutet av andra säsongen och därmed direktkvalificera sig till Mid-Season Brawl i Sverige (Dreamhack i Jönköping) i mitten av juni. Woohoo!!
Även koreanska L5, Autralien/Nya Zealands Nomia och Sydostasiens representant är redan nu klara för brawlen.

Veckans underdog-story: Från att ha förlorat alla matcher och varit det konstanta bottenlaget lyckades beGenius förra veckan ta sin första seger i ligan mot mittenlaget Playing Ducks… och även denna vecka fortsätter de sitt segertåg. Orsaken sägs vara att de gjort en role swap inom laget och man kan inte annat än konstatera att de nu slutligen tycks ha funnit sin form.

Metaobservationer: Tassadar har börjat falla bort ordentligt från metan, medan hjältar som Gul’dan, Arthas, Anub’arak, Dehaka, Lúcio, Malfurion, Falstad, Greymane och Varian förblir alltjämt populära val. Sonya väljs denna vecka relativt mycket och efter att ha fått en liten rework i samband med Genji-pachen börjar nu Uther sakta jobba sig tillbaka in i metan efter att ha varit borta från den en längre tid. Denna vecka gjorde Cassia sitt intåg i europeiska HGC, sin första vecka som valbar hjälte.

Åsa rekommenderar:
Dag 2, Match 2: Team Liquid - Team Expert
Det tidigare topplaget som börjat dala mot uppstickaren som vill utmana. Spännande matcher med många roliga drafts.

Nästa veckas svenskrelaterade matcher:
Fnatic: Fredag 18:00
Tricked eSports: Lördag 18:00
Team Expert: Lördag 20:30

----------

FNATIC-RAPPORT

Fnatic - Tricked esport
När: Fredag 5/5
Resultat:

Spoiler: Highlight to view
3-0

Karta 1: Warhead Junction
Spelade hjältar: Abathur, Arthas, Auriel, Brightwing, Dehaka, Greymane, Gul’dan, Lunara, Varian, Zeratul
Bans: Falstad, Sylvanas, The Lost Vikings, Tracer
Vinnare: Fnatic
Kommentar: En trevande start för Fnatic, men efter level 13 kom bollen i rullning och matchen avgjordes ganska kvickt till Fnatics fördel.

Karta 2: Cursed Hollow
Spelade hjältar: Anub’arak, Arthas, Cassia, Falstad, Greymane, Leoric, Lucio, Malfurion, Varian, Zagara
Bans: Abathur, Dehaka, Gul’dan, Tyrael
Vinnare: Fnatic
Kommentar: Tricked plockar ihop ett benhårt teamfight-lag, men Fnatic vill inte leka. Zagara split-pushar med Nydus network hela tiden och Fnatic backar bara undan varje gång Tricked söker strid. Det funkar och resultatet är ännu en Fnatic-vinst.

Karta 3: Battlefield of Eternity
Spelade hjältar: Chen, Greymane, Li-Ming, Lúcio, Malfurion, Muradin, Sylvanas, Tychus, Tyrael, Varian
Bans: Anub’arak, Arthas, Tracer, Valla
Vinnare: Fnatic
Kommentar: Fnatic kör en snowball-comp med Sylvanas, men det blir inte en så fasansfullt stor faktor, för de vinner ändå överlägset alla team fights och det blir en ensidig match. Chens heroiska (och odödliga) enmannaanfall mot Fnatics core for the lulz är nog Trickeds enda ljuspunkt.

Team Dignitas - Fnatic
När: Söndag 7/5
Resultat:

Spoiler: Highlight to view
2-3

Karta 1: Towers of Doom
Spelade hjältar: Chromie, Dehaka, Falstad, Greymane, Gul’dan, Malfurion, Tyrael, Uther, Varian, Zeratul
Bans: Abathur, Anub’arak, Li-Ming, Tassadar
Vinnare: Team Dignitas
Kommentar: En av veckans viktigaste matcher, mellan de två lagen som slåss om ligans förstaplats med belöningen att slippa kvala till Mid-Season Brawl i juni. Fnatic ligger för tillfället etta men den senaste gången de mötte Dignitas på allvar, i finalen av Western Clash, blev de ordentligt besegrade. Och på första kartan dominerar Dignitas på liknande sätt och kan utan större svårigheter ta hem segern.

Karta 2: Battlefield of Eternity
Spelade hjältar: Anub’arak, Arthas, Falstad, Greymane, Li-Ming, Lúcio, Kael’thas, Rehgar, Stitches, Tyrael
Bans: Malufion, Muradin, Tassadar, Valla
Vinnare: Team Dignitas
Kommentar: En jämnare karta än den första men Dignitas har hela tiden ett litet övertag på alla plan, något som Fnatic i slutändan inte kan rå på trots otaliga återhämtningsförsök. Dignitas gillrar vid flertalet tillfällen fällor och vinner därmed på både bra och listigt spel.

Karta 3: Infernal Shrines
Spelade hjältar: Anub’arak, Arthas, Cassia, Dehaka, Greymane, Li-Li, Lúcio, Malfurion, Ragnaros, Zeratul
Bans: Falstad, Gul’dan, Sylvanas, Tassadar
Vinnare: Fnatic
Kommentar: Team Dignitas gör en spännande draft med dubbla healers i Lúcio och (inte helt vanligt förekommande) Li-Li, samt dessutom dubbla warriors och nya hjälten Cassia som enda damage dealer. Dock boostas Cassia rejält av hjältar som kan orsaka blind på fienden, så valet av Li-Li är inte helt oväntat ändå. Fnatic å sin sida kör på starkt med starka skadegörare som Greymane, Zeratul och Ragnaros och bara under matchens första minuter tar Fnatic ett tydligt övertag i hero kills och därmed får svenskarna denna gång en riktigt bra start. De behåller också ett aggressivt tryck matchen igenom och denna gång är det Fnatic som vinner överlägset.

Karta 4: Braxis Holdout
Spelade hjältar: Anub’arak, Arthas, Dehaka, Falstad, Greymane, Lúcio, Malfurion, Sonya, Tychus, Zarya
Bans: Gul’dan, Tassadar, Valla, Zeratul
Vinnare: Fnatic
Kommentar: Trots en jämnare och mer traditionell draft från båda lagen fortsätter Fnatic med riktigt aggressivt spel och lyckas - inte minst genom en riktigt snygg “vändning” under den slutliga core rushen - knipa ytterligare en karta från Dignitas och förbättra sina chanser att direktkvalificeras till Mid-Season Brawl.

Karta 5: Cursed Hollow
Spelade hjältar: Anub’arak, Arthas, Dehaka, Falstad, Gul’dan, Lúcio, Lunara, Malfurion, Tracer, Varian
Bans: Abathur, Chromie, Greymane, Tychus
Vinnare: Fnatic
Kommentar: Aggressivt, girigt och aningen vågat spel från båda parter. Fnatic får utan problem den första cursen samtidigt som de snor en boss och får därmed tidigt ett rejält övertag i structures vilket gör att saker ser lovande ut för svenskarna. Och trots försök till comeback lyckas Fnatic hålla trycket, vinna och är nu direktkvalificerade till Mid-Season Brawl. Grattis Fnatic!

ÄLSKAR DRAGON'S DOGMA!!! 07/06/2012 - 22:34

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.