Julkalender 2015 - Lucka 23: De fem bästa spelserierna som börjar på X

Artikel - Multi - ons 23 december 2015, kl 03.38

Nu är det dan före dopparedagen. Julen är snart här! Eller Xmas, som de kallar det i USA. Varför vet nog ingen riktigt. Men för att fira Xmas passar vi här på att lista de fem bästa spelserierna som börjar på just X.

XCOM
Eller X-Com då, om du vill vara old school. Bägge varianterna är fantastiska och den senare har ätit mitt liv vid flera tillfällen. Det är ren digitaliserad ondska. I februari nästa gång är det dags igen. Ses i... april?

Xevious
Det finns många coola vertikala shooters. Och typ alla dem är skyldiga Xevious mycket av sitt existensberättigande. Hela det där med nivåbossar är också något Xevious till stor del ansvarar för. Men vet du vad? Xevious är ganska coolt även helt på egna meriter. Pröva själv. Finns nog enklast på en 3DS Eshop nära dig.

X-Wing
Nämen så passande, ett Star Wars-spel just nu! Vill du uppleva allt Star Warsigt i en interaktiv form så finns det sämre val än X-Wing. Ja, faktum är att de flesta val är sämre val än X-Wing. Ballast i serien är (givetvis!) X-Wing vs. Tie Fighter.

X
Det är visst något med rymdskjutare som börjar på X. Det finns dock bara en som både börjar och slutar på X. Åtminstone på samma X. Och det är alltså - X. Det är ungefär som hårdporr för oss som tänder på stora rymdkryssare. Och det gör väl i ärlighetens namn alla rättänkande människor.

Xenogears/Xenosaga/Xenoblade
Det finns nog inte många som älskar bokstaven X mer än Tetsuya Takahashi som skapat inte mindre än tre spelserier som alla börjar på X. Och alla är riktigt häftiga, på lite olika vis. Min favorit, inte bara av de tre utan av ungefär alla spelserier i hela universum, är Xenosaga-trilogin. Var annars kan du få jätterobotar och tysk filosofi i samma spektakulära paket?

Definitionen av glädje är försvinnande plattformar. 10/15/2013 - 16:30

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.