Julkalender 2015 - Lucka 8: Julklappstips

Artikel - Multi - tis 8 december 2015, kl 09.00

Många tycker konstigt nog att julklappsletande är tråkigt och fyllt av utmattad inspiration och prestationsångest. Vi förstår inte varför, det finns ju fullt av balla grejer att skaffa till nära och kära! I dagens lucka tittar vi lite på ett par ställen att handla ifrån och hoppas igenom detta stimulera inspirationen en smula!

Film

Vi utgår från att ni redan har full koll på Discshop, CDON, Electroworld, Ginza och alla de andra mer eller mindre populära tillhållen och väljer att tipsa om pärlan Kvarnvideo. Lokal butik i Malmö eller beställa via nätet. De har ett imponerande utbud med många titlar som utgått eller är generellt svåra att hitta. Ett sortiment som torde locka finsmakarna helt enkelt! Detta tillsammans med priser från rimliga till riktigt låga gör att Kvarnvideo definitivt är filmbutiken att spana in när det ska handlas julklappar!

TV-spel

Givetvis vill vi köpa en massa tv-spel, både till oss själva och att ge bort, eller hur? Speldeals är en relativt ny sida som listar just dealar på spel. Innehållet uppdateras löpande av både redaktion som användare och allt får vara med, digitalt som fysiskt, alla plattformar och så vidare. Tänk er typ Prisjakt/Pricerunner fast bara om TV-spel och bara när det är någon form av rea. Om ni inte redan har Speldeals i favoriter så rekommenderas ni härmed å det starkaste att lägga till dem!

Brädspel

Brädspel. Det går sällan fel att ge bort ett brädspel! Men brädspel kostar skjortan och det finns ju tusen kloner och kassa brädspel, vad ska vi ta oss till?! Vi kan ju börja med att utgå från att de flesta redan varit och sökt på Science Fiction Bokhandeln, det är svårt att missa detta namn när jakten på brädspel tas upp. Låt oss i stället rikta uppmärksamheten mot lite mindre ställen som lägger ner extra själ och hjärta på sin handel. Collector's Point drivs av en kunnig entusiast som för närvarande har 96 000 produkter till salu på hemsidan. Alphaspel är det ställe som ska packa bäst, med förstärkta hörn och så vidare. Perfekt för den som är lite orolig att postgången ska gå hårt åt lådorna. Sidan som får pryda bildutrymmet för den här avdelningen i luckan är Allt På Ett Kort. De har inte bara en affär utan även ett forum, en blogg, en podcast... Ni förstår. APEK lever brädspel!

Pussel

Vi har särskilt en person i vår redaktion som går loss fullständigt på Rubiks Kub och alla dess märkliga avarter. Detta är inget ovanligt, och det finns pussel som både skiljer sig markant i lösningsmetod och utförande. En bra importör, för de som inte vill dammsuga ebay i tid och otid, är svenska Speedcube. De har ett brett sortiment men har ganska få till antalet av varje produkt så det gäller att passa på om ni ser något som lockar.

Presentkort

Presentkort är en given julklapp. Oavsett om den kanske känns lite latmaskig och som en enkel väg ut ur valet och kvalet när det ska köpas överraskningar så är presentkortet i mångt och mycket en solid lösning. Mottagaren får ju exakt vad hen vill ha, så länge presentkortet kommer från en relevant källa. Vi skulle vilja påminna om att det finns presentkort till iTunes Store. Det finns ganska många små mobilspel som i alla fall delar av redaktionen har hoppat över eftersom det känns lite ovärt att lägga pengar på dem, men om kontot varit laddat med lite presentpengar som alltså är öronmärkta för just sådant här så blir köpen av! Det finns presentkort i liknande anda på de moderna konsolerna, som vida överträffar till exempel ett trött presentkort från Åhléns. För att inte tala om att det går att köpa helårsprenumeration på Playstation Plus i skivfodral (så det blir en riktig julklapp att öppna) och listan kan gå vidare. Se er omkring efter oväntat uppskattade ställen att greja presentkort ifrån!

Kläder

En populär sida att beställa kläder ifrån är Spreadshirt där vi som bekant får bestämma motiven själva. Antingen genom att välja från ett existerande urval eller genom att ladda upp egen design. Just nu har de en julrea som innebär 15% av på allt. Erbjudandet gäller fram till den 15 december om en skriver "MERRY15" som rabattkod vid utcheckning.

Vi hoppas detta har gett er nytt mod att ge er ut i jakten på julklappar! Skulle ni i stället vilja göra något hemmagjort och få tips om vad så rekommenderar vi varmt att söka på Pinterest under taggarna "DIY", "christmas gifts" och sånt som kan passa. Folk är så himla påhittiga!

Fruktstund! 01/02/2014 - 16:00

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.