Minis - Del 1

Artikel - Multi - ons 10 november 2010, kl 10.33

Det börjar bli många sektioner i de digitala butikerna att hålla reda på. Jag vet inte hur mycket Apples marknadsmodell med App Store har påverkat Sonys och Microsofts egna nedladdningstjänster men det står åtminstone klart att de i mångt och mycket börjar påminna om varann. Med "minis" går Sony hela vägen och vi på Skillpoint har nu valt att syna tjänsten och dess spel.

Medan Microsoft har en tydlig och klar vision med sin "Indie Games"-tjänst känns det lite som att Sony famlar i mörkret med motsvarigheten "minis". Dessa två nedladdningstjänster är i princip av samma skrot och korn, det vill säga amatörutvecklade, billiga småspel. Med "indie" i titeln är det dock enklare att greppa vad det rör sig om och jag tror att de flesta är väl medvetna om att utvecklarna bakom spelen inte badar i pengar och att produktionsvärdena i de flesta fall är ynkligt låga. Dessutom är spelen ofta exklusiva till skillnad från hafskonverteringarna som släpps på minis. Men nu skulle inte det här vara en lång artikel om hur väl nedladdningstjänster marknadsförs utan spel som ska bedömas.

Flick Sports Fishing

Att fiska på PS3 kan inte bli tråkigare.
Många av spelen som dyker upp på minis har tidigare funnits på andra plattformar och Flick Sports Fishing är inget undantag då det först släpptes till Iphone och Ipod Touch. Med tanke på att jag en gång i tiden faktiskt skaffade Segas obskyra fiskekontroll till min Dreamcast och avverkade många timmar tillsammans med Sega Bass Fishing så var jag väldigt nyfiken på det här spelet. Tyvärr är Flick Sports Fishing ett misslyckat försök till fiskespel. Kontrollen är oerhört begränsad, vilket förmodligen beror på var spelet härstammar ifrån.

Att trycka på en knapp för att kasta iväg fiskelinan och vira in genom att snurra på analogspaken känns på tok för fattigt. Upplägget är alldeles för simpelt och djupet är obefintligt. Det finns både kampanj- och multiplayerläge men när själva spelandet är så fantasilöst och enkelt spelar det ingen roll om det funnits hundra spellägen, det hade ändå inte räddat spelet. Jag har i ärlighetens namn roligare när jag fiskar på riktigt och det är inget gott betyg.

Young Thor

Låt er inte luras! Trots spelets titel är Young Thor inte det minsta gudalikt.
Vi har blivit oerhört bortskämda med grymma plattformsspel i år. VVVVVV, Bit Trip Runner och Super Meat Boy är alla titlar som visar att man inte måste heta Nintendo, Insomniac eller Naughty Dog för att lyckas göra något bra i den här genren. Firma Studio kommer inte ställa sig i samma led med Young Thor dessvärre. Det här känns verkligen som en lågbudgetvariant på alla tänkbara plan. Bandesignen är skit, fienderna är ovarierade, grafiken är extremt trist och det mesta känns obalanserat. Men värst är den fruktansvärda musiken. Samma förbannade musikslinga upprepas till absurdom och jag stängde snabbare än kvickt av otyget.

För att dölja spelets uppenbara brister när det gäller det viktigaste - hoppfysik och stridande, har utvecklaren dessutom slängt in klassiska rollspelsinslag som levlande och liknande men det känns mest malplacerat. Det finns mängder av plattformsspel både till Playstation 3 och PSP som gör det här vansinnigt mycket bättre och jag rekommenderar ingen att genomlida skitspelet som är Young Thor.

Switch-peppen är hög! 10/25/2016 - 14:59
Jimmistones bild

Postiv kritik till Minispelen! (y) Trevligt, trevligt! ;)

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.