Need for Speed: Hot Pursuit

Hands-on - Playstation 3 - fre 27 augusti 2010, kl 07.00

Jag erkänner villigt att jag inte är en stor bilspelsanhängare. Semirealistiska simulatorer som Gran Turismo får mig mest att klippa med ögonen och nicka till, ge mig svävare och go-karts vilken dag som helst om vi nu skall prata racing. Bortsett Sega Rally-spelen är det egentligen bara en bilspelsserie som faktiskt fått mig riktigt begeistrad, och det är Criterions Burnout.

Det är just Criterion som ligger bakom nya Need for Speed: Hot Pursuit och det märks. Vill man vara lite krass skulle man i princip kunna säga att det är ett nytt Burnout med Need for Speed-loggan på. Men det är ju inte direkt något dåligt. Samma intensiva fartkänsla, tajta styrning och – förstås - spektakulära krascher som präglat Burnout återfinns även här. Efter att ha spelat ett par lopp känner jag bara att jag vill ha mer, körupplevelsen är inget annat än fantastisk.

Men den stora nyheten ligger i något som kallas autolog, vilket är lite av ett Facebook för Need for Speed-spelare. Onlineintegration är inget nytt i racingspel, exempelvis Test Drive Unlimited och Criterions egna Burnout Paradise hade båda en del coola funktioner, men autolog känns som den naturliga utvecklingen av detta.

Delvis är det nästan exakt just Facebook, i och med att man kan posta (och läsa) statusuppdateringar, screenshots och kommentarer. Det smarta kommer i hur det integreras i resten av spelet. Ser du att din kompis precis tagit ett nytt rekord på en bana kan du direkt från autolog hoppa in på samma bana, med samma bil, och ge dig på att knäcka denne. Känner man sig velig kommer också autolog med egna rekommendationer om vad man bör ge sig på härnäst. Allt man tar sig för är på något sätt ihopkopplat med autolog, det går inte ens att kolla in en bana utan att få upp listor på vilka av ens vänner som knäckt en där.

Så enastående körkänsla i kombination med ett specialanpassat socialt nätverk? Låter som ”Win!” i mina öron.

Definitionen av glädje är försvinnande plattformar. 10/15/2013 - 16:30
Strafers bild

:love:

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.