Spelsläpp - juni 2011

Artikel - Multi - ons 1 juni 2011, kl 07.28

Även om juni månad framför allt numer är synonym med spelmässan E3 finns det trots allt en del att gotta sig åt beträffande spelreleaserna under denna period år 2011. Det här är också månaden som 3DS äntligen kommer att vakna till liv på riktigt efter en slumrande inledning då maskinens nedladdningstjänst E-shop äntligen slår upp portarna den 7 juni och The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D lanseras med dunder och brak den 17 juni.

Ocarina of Time till 3DS är utan tvekan en av juni månads mest framemotsedda titlar.
Vi kommer också att få lägga vantarna på spelet som länge aldrig verkade bli klart men som tydligen numera faktiskt påstås vara helt färdigutvecklat - Duke Nukem Forever, som släpps den 10 juni. Samma dag dyker dessutom den efterlängtade uppföljaren Infamous 2 upp, samtidigt som Red Faction ynglar av sig i form av Red Faction Armageddon.

Den 16 juni är det återigen dags för ett knippe intressanta titlar att göra upp om vem som ska få ta del av våra slantar när vridna Alice: Madness Returns, rytmiska Child of Eden och spionthrillern The Splinter Cell Trilogy släpps. Dagen därpå får vi, förutom tidigare nämnda 3DS-Zelda, chansen att införskaffa spel som Naruto Shippuden 3D: The New Era, Dungeon Siege III och UFC Personal Trainer, men det slutar inte där. Den 23:e släpps ytterligare ett av flera lovande 3DS-spel den här månaden - Cubic Ninja och under den 24 juni haglar det in intressanta spel som Arcana Heart III, Dream Trigger 3D, F.E.A.R. 3, Shadows of the Damned, Super Street Fighter IV: Arcade Edition, Transformers: Dark of the Moon och Wii Play: Motion.

Alice: Madness Returns är en av många lovande spelsläpp under månaden.
Bland övriga mindre releaser finner vi Sports Island 3D, Alter Ego, Hunted: The Demon's Forge, Supremacy MMA, Bracken Tor: The Time of Tooth and Claw, Emily the Strange, Green Lantern: Rise of the Manhunters, Kung Fu Panda 2, Loving Life With Hello Kitty & Friends, Ape Escape, PowerUp Heroes, Challenge Me: Brain Puzzles 2, Dawn of Fantasy, Jewel Legends: Tree of Life, Pro Cycling Manager 2011, Dynasty Warriors: Gundam 3, Michael Phelps: Push The Limit, Squinkies, The Tiny Bang Story och Trenched.

Juni ser med andra ord ut att bli en riktigt het spelmånad som man lika gärna kan tillbringa med en 3DS i hängmattan utomhus, som framför sin stationära maskin inomhus. För egen del kommer jag återigen insupa atmosfären i Hyrule tillsammans med Link, garanterat spana in 3DS nedladdningstjänst, men också följa Duke Nukems comeback och mottagande med stort intresse.

Vilka spelsläpp i juni lockar för din del?

Switch-peppen är hög! 10/25/2016 - 14:59
UfU__Xs bild

Ska skaffa Duke när det gått ner pris (vilket förmodligen inte kommer ta alltför lång tid, givet att det faktiskt släpps) och jag vill se F3AR bli sågat. J)
Annars ingenting.

Vargavakas bild

Shadows of the Damned ser jag med skräckblandad förtjusning fram emot. Chansen är att det blir dynga, men på pappret borde det bli fantastiskt.

Annars är det nog bara SF4: Arcade Edition som jag ser vill ha från den där listan.

UfU__Xs bild

Jajust, som fan av No More Heroes är ju Shadows of the Damned såklart lite intressant. Tyvärr har det jag sett verkat rätt trist och det jag hört om det är att grundstommen till spelet består av penisskämt. Så ändå inte så intressant. :(

Vargavakas bild

Fast isf har det ju samma grundstomme som Duke :D

Men jag vågar väl egentligen inte riktigt hoppas på det. Jag kanske är påverkad av hur varenda spel som släpps nu för tiden lanseras med vulgärt stora reklamkampanjer, men det har varit lite väl tyst om Shadow of the Damnes. Tycker mest att jag såg ett par tidiga trailers och helt plötsligt är det klart för att släppas. Med tanke på vilka som ligger bakom det kommer jag klart att ge det en chans, om det betyder att köpa det på releasedagen är en annan femma.

Und3rtak3rs bild

Duke Nukem ska man ju köra igenom. Men det är mycket nu.
även inFamous 2 borde testas, liksom jag inte kört 1an :(.
Får se hur mycket tid det blir till övriga titlar
Fin månad, Shadow of the Damned, kan bli goty, kan bli besvikelse...

UfU__Xs bild

Vargavaka skrev:
Fast isf har det ju samma grundstomme som Duke

Men när jag spelar det är det "för att". Jag är tämligen säker på att det kommer bli det sämsta jag spelar i år, vilket alltså gör att det på ett sätt kommer slå penisskämt-konkurrenten Bulletstorm på fingrarna. Är det en trend vi ser!? :p

Vargavakas bild

UfU__X skrev:
Men när jag spelar det är det "för att".

Det visste jag väl egentligen, ville bara retas
Att smaklös nittiotalshumor återupplivas är kanske en trend vi ser. Vi fick ju Mortal Kombat härom veckan, och Bulletstorm som du säger.
Jag vet inte riktigt vad jag skall tycka om det. Å ena sidan passar jag som åttiotalist med nostalgiska minnen av Turtles och He-man precis in i målgruppen. Å andra sidan tycker jag inte att tv-spel generellt, eller de här spelen specifikt har tillräcklig distans för att faktiskt kunna göra dåligt nittiotal med "glimten i ögat". Jag ser själv ingen större skillnad på Bulletstorm (som får representera "skojfriskt med glimten i ögat") och Gears of War ("allvarligt och seriöst"). J

Dukes "90-tals actionhjälte skjuter utomjordingar och svär" hade nog kännts mer fyndig om inte majoriteten av "seriösa spel" är samma sak. Som det ser ut nu verkar det vara ett gammalt FPS i nya kläder, och det tror jag att jag kan skippa.

Wh1spYs bild

UfU__X skrev:

Varför inte köpa det direkt? 380 spänn är fan inte så farligt eller? Sen så får du en najs tröja på köpet om du köper det här ifrån.. (BTW, jag har slutat handla spel i Sverige...) :p 0:)

http://www.zavvi.com/games/platforms/xbox-360/duke-nukem-forever-pre-ord...

UfU__Xs bild

Wh1spY skrev:
380 spänn är fan inte så farligt eller?

För något som jag tror kommer vara min "årets sämsta spelupplevelse"?
Jo, det tycker jag. :p

För bra spel kan jag däremot betala nästan hur mycket som helst.

VodkaCitrons bild

Skulle vilja ha Ocarina samt Alice.
Iofs skulle Duke och Arcana passa också, men isåfall när de kostar runt 200.

Wh1spYs bild

UfU__X skrev:
"årets sämsta spelupplevelse"

Missa att du skrev detta. Sämsta spelupplevelse lär ju dock vara bullshit, men men..

Und3rtak3rs bild

Alltså 90-talshumorn är klockren ju. Det som är problemet är ju alla andra fps idag som försöker göra massa bs och inte uppnår någon standard. Men kan inte säga att duke blir/är bra innan jag lirat det så klart.

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.