Spelsläpp - Oktober 2010

Artikel - Multi - fre 1 oktober 2010, kl 09.20

Spelhösten har börjat ta sig ordentligt, och även om augusti och september bar med sig en hel del riktigt tunga och fina titlar var det ändå ganska spridda skurar med intressanta spelsläpp. Så är inte fallet nu, för i oktober ösregnar det spelsläpp och frågan är om vi inte drunknar om det fortsätter så här följande månader också. En trend som verkligen blivit tydlig nu är i alla fall att vi lever i multiplattformarnas tidevarv. Det är få exklusiva släpp, då de flesta titlar finns att tillgå till minst två eller tre olika format. På PC-sidan har vi till exempel Lego Universe som ett av de mest intressant formatspecifika släppen, medan Xbox 360 har sitt hett efterlängtade Fable III som verkar ytterst lovande och som släpps i slutet av månaden. Men annars är det relativt tunt på den fronten.

Vanquish
Men brist på plattformsexklusiva titlar betyder knappast brist på stora, tunga titlar. Oktober är fulladdat med tunga multiformatstitlar, där spel som Ninja Theorys Enslaved: Oddyssey to the West kanske är ett av de mest hajpade också och ett av de första spelen att släppas under månaden. Ett spel där vi kommer att få uppleva både främmande postapokalyptiska och fantasifulla miljöer och en handling som verkar erbjuda en hel del intressanta händelseutvecklingar. Men så är ju spelet baserat på en gammal kinesisk berättelse också. Arcania: Gothic 4 släpps till både Pc och Xbox 360 och ser ut att följa traditionen från sina föregångare väl. Ett annat hett efterlängtat multiplattformsspel som tagit de flesta på sängen är det actionfyllda och tajta Vanquish som kommer att släppas närmare slutet av månaden.

Castlevania: Lords of Shadow
Många är nog även de stridspittar som ser fram emot Medal of Honor, och vi är förstås också spända på att se om det kan utmana Call of Duty-serien eller inte. Ett av de tyngsta släppen är annars nog utan tvekan Fallout: New Vegas, då alla trailers, förtittar och vittnesmål pekar på att Obsidian Entertainment, sin vana trogen, återigen förädlat och förbättrat ett spelkoncept. Men det slutar inte där, åh nej, för vi har ännu inte nämnt det kanske allra mest spännande spelsläppet av de alla. För frågan är, kommer Castlevania: Lords of Shadow att hålla vad det lovar och slå både Bayonetta och God of War-serien på fingrarna eller inte? Förväntningarna är skyhöga, men den här månaden får vi veta om Mercury Steam och Konami håller vad de lovar.

BlazBlue: Continuum Shift
Men innan dess kommer vi förstås att ha möjligheten att gotta oss åt alla andra intressanta spelsläpp, som rollspelet Two Worlds 2, det småintressanta mech-liret Front Mission: Evolved, lerdränkta fyrhjulingsliret Nail’d, den lovande uppföljaren Star Wars: the Force Unleashed 2 som släpps till och med till Wii och DS, Rock Band 3 som knappast behöver en närmare presentation samt en massa mindre eller obskyrare titlar som till exempel skräckspelet Saw II: Flesh and Blood eller filmlicensspelet Despiccable Me. En bubblare väl värd att hålla ögonen extra öppna för är förresten det färggranna BlazBlue: Continuum Shift som släpps till PS3 och Xbox 360. Ett taktiskt fighterlir med lovande onlineläge och en stilmässigt väldigt japansk touch.

EA Sports MMA
Det släpps även en hel del sportrelaterade spel den närmaste tiden. Pro Evolution Soccer 2011 som släpps till i princip samtliga konsolformat, till och med Playstation 2, är det säkerligen många som ser fram emot för att stilla fotbollsabstinensen med. Samma gäller för NBA 2K11 som lovar oss, som varje ny del i serien, att vara det bästa sättet att leva ut sina basketdrömmar med förbättrad AI och mer. Det är även nu under mitten av oktober vi får se Electronic Arts släppa sitt svett och bloddrypande EA Sports MMA, den stora utmanaren till UFC Undisputed.

Nintendo Wii får precis som de andra formaten väldigt mycket kärlek den här månaden. Många redan nämnda spel kommer till konsolen, men två titlar kan vara värt att ta en närmre titt på. Det ena är äventyrsspelet Lord of the Rings: Aragorn's Quest i slutet av oktober som förvisso släpps till fler format, men som känns mest passande både stil och spelmässigt för Wii. Unikt för formatet är däremot plattformsspelet A Shadows Tale, som vad allt verkar bjuder på ett intressant och innovativt upplägg när vi får spela som en skugga.

A Shadows Tale
Vad gäller de bärbara formaten är utbudet lite skralare, men allt annat än tomt. Till exempel släpps till Nintendo DS flertalet multiplattformstitlar såsom Force Unleashed 2 och Aragorns Quest. Men det hetaste spelet till formatet är utan tvekan Final Fantasy: The 4 Heroes of Light, som är extra intressant med sitt flerspelarläge där fyra spelare samtidigt kan utforska spelvärldens grottor och utmaningar. Den kritikerrosade succén Scribblenauts uppföljare Super Scribblenaut släpps även, med stöd för fler ord och nya tokigheter. Och alla pusselälskare får sitt behov tillfredställt i och med släppet av Professor Layton and the Lost Future.

Ett bärbart format som välsignats med extra många sportspel i höst är Playstation Portable som utöver tidigare nämnda PES 2011 även får UFC Undisputed 2010. Vi tror dock att ett av de mer efterlängtade släppen till formatet är Patapon 3 med tanke på föregångarna till detta takt-baserade strategispels framgångar. Värt att uppmärksamma är att även Lego Star Wars 3: The Clone Wars släpps till formatet.

Sonic 4 Episode 1
Vi hade förstås kunnat runda av listan här och vara nöjda, men det finns fler spel värda att nämna som släpps på de olika nedladdningstjänsterna. Vi på Skillpoint hajpar just Super Meat Boy till Xbox Live Arcade lite extra mycket . Vi vill även att ni tar er en titt på Comic Jumperom ni ändå är inne och rotar på live Arcade-släpp. Sist men inte minst vurmar vi lite för en gammal go bekantskap, nämligen Sonic, som nu kanske äntligen får lite revansch i och med episodbaserade Sonic 4 vars första del släpps till de flesta nedladdningstjänster inklusive iPhones appstore.

Som jag nämnt redan innan, det släpps en hel del mer under månaden, det här är verkligen bara ytskrapet och de enligt oss hetaste eller intressantaste titlarna under månaden. Men att lista alla skulle vara rent vansinne. Nu hoppas vi bara att plånböckerna inte sinar ut helt på grund av alla spelköp innan november anländer.

Inte nog med att ingenting är bra eller dåligt, om inte tänkandet gör det så; utan ingenting är någonting alls, förutom i den utsträckning tänkandet har gjort det. 10/01/2012 - 22:04
Carefaces bild

Vanquish.

Ollebros bild

Oktober kommer bli grym! aldrig köpt så många nya spel i en månad på samma gång förut!
Vanquish, Fallout New Vegas, Starwars The Force Unleashed 2, Castlevania Lord Of Shadow och Enslaved är alla bokade! jippi! :beer:

TTVs bild

Vanquish till 100% och sedan möjligtvis nya Force Unleashed. Inget speciellt har övertygat mig direkt hittills.

Kletets bild

What, släpps Fable III redan? :tard:

VodkaCitrons bild

Vanquish och Castlevania är intressant :)

Achis bild

Fallout: New Vegas och Rock Band 3 blir det för min del. :)

Noxs bild

Jag är nog en av dom få som ska skaffa Lego universe :bigsmile:

spanjoars bild

Enslaved demot var pinsamt dåligt. Jag tar för givet att fullversionen också är det :tard:

Ollebros bild

Nya professor layton måste man skaffa med såklart!

Make.Senses bild

Finns några spel jag är intresserade av i alla fall.
Gothic 4: Arcania ska jag pröva, utan tvekan.
Förbokade precis Medal of Honor, Two Worlds 2 är också intressant.
Star Wars: The Force Unleashed 2 är av stort intresse då ettan var ett ganska bra spel.

Sen verkar HAWX2 ha sin PC-release under Oktober också, har tydligen inte släppts dit än. :tired:

Och att Fable 3 kommer redan förvånar mig.
Nu har jag inte hängt med det minsta på Xboxfronten, men jag hade räknat med Fable 3 under 2011.

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.