Topp 5 - Halloweenskivor!

Lista - Multi - fre 21 oktober 2016, kl 14.26

Det är ju inte fy skam att ha lite tematiskt gångbar musik i bakgrunden under diverse sammankomster under halloween-tider. Det finns ganska mycket att ta av, dock kanske inte lika mycket som under julens välsignade snötäcke - men tillräckligt för att slippa ha med tvingade val i en topplista! Vi börjar på plats fem och jobbar oss upp tycker jag bestämt.

Plats 5: The Nightmare Before Christmas – Original Motion Picture Soundtrack

Lyssna på YouTube | Lyssna på Spotify
En stor del av varför Burtons klassiker letade sig in i våra hjärtan är dess soundtrack. Här finns även en del dialog och dylikt inströsslat vilket gör att det nästan känns som att titta på filmen med öronen!

Plats 4: Helloween - Keeper of the Seven Keys Part 1

Lyssna på YouTube | Lyssna på Spotify
Den här genren går inte riktigt hem hos undertecknad i vanliga fall, men kring halloween går det alldeles utmärkt. Inte nog med att deras namn riktigt bjuder in sig självt till kalaset, många av basgångarna här skulle självaste Misfits ha stor nytta av.

Plats 3: Bobby Pickett and The Crypt-Kickers – The Original Monster Mash

Lyssna på YouTube | Lyssna på Spotify
Den kanske mest ikoniska skivan på den här listan, inspelad redan 1962. När den kom var det få skivbolag som brydde sig och någon skitnödig recensent kallade musiken för barnslig. Numer är det ju en stående grej att köra en genomspelning varje oktober.

Plats 2: Tiger Army - II: Power of Moonlite

Lyssna på YouTube | Lyssna på Spotify
Naturligtvis måste vi få in lite psychobilly i den här topplistan, och det får bli i form av Tiger Army. Deras bästa skiva om vi ser till helheten är tveklöst II: Power of Moonlite med vinnarlåtar som Under Saturn's Shadow och Cupid's Victim.

Plats 1: Misfits - Famous Monsters

Lyssna på YouTube | Lyssna på Spotify
Det vore nästan en skam att inte sätta Misfits högst upp på en lista över halloweenmusik. Säga vad man vill om deras samlade diskografi (jag själv är av åsikten att de är otroligt överskattade), men Misfits kan när de vill. Och med Famous Monsters fulländar de sitt koncept. Det är en lite senare skiva, Danzig har sedan länge lämnat plats bakom micken åt Graves, men fan vet om inte detta är en essentiell skiva inte bara för Misfits utan för genren i stort. Här återfinns pärlor som Forbidden Zone, Descending Angel, Lost in Space och Scream (som dessutom har en ball musikvideo). Den blodiga höga hatten av för listans vinnare!

Fruktstund! 01/02/2014 - 16:00

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.