Zodiac

Hands-on - Multi - tors 9 oktober 2014, kl 10.34

Zodiac verkar, som spelets titel antyder, baseras på de olika stjärntecknen som här representeras av krigare med olika förmågor. Spelet är utvecklat av franska Kobojo i samarbete med japanske manusförfattaren Kazushige Nojima (Final Fantasy VII & Final Fantasy X) och kompositören Hitoshi Sakimoto (Final Fantasy XII & Final Fantasy Tactics). Det vi fått prova är en tidig alfa av spelet och som resultat av det känns det ofärdigt men potentiellt intressant och om de brister som finns rättas till innan den planerade releasen i början av nästa år, har vi här ett potentiellt mycket underhållande bärbart spel.

De versioner som fanns till åskådan och testande på Tokyo Game Show var till PS Vita och iOS, och innefattade tvillingen och fisken som spelbara karaktärer. Spelet beskrivs som ett online fantasy RPG, men enligt Kobojos pressansvarige på plats skall det vara fullt möjligt att spela det själv och det skall inte vara frågan om något MMO.

Spelet känns på många sätt lite som en rip off på Child of Light, både visuellt och delvis även spelmekniskt, men det är på inga sätt ett dåligt omdöme då Child of Light var ett synnerligen vackert och charmigt spel. I Zodiac flyger man runt på en grip och hamnar med jämna mellanrum i strid med fiender. Striderna är rondbaserade och varje karaktär har fyra attacker till sitt förfogande. På Ipad väljs attack via fingerrörelser (en kontroll jag själv alltid varit svag för) och på Vita via knapptryck. Gripen som man i vanliga fall flyger runt på kan även den attackera ibland och då göra skada på alla fiender samtidigt. När vi provade spelen var stridskontrollerna synnerligen oresponsiva. Men detta kommer förhoppningsvis vara åtgärdat i den slutgiltiga versionen och jag ser verkligen fram emot att få köra spelet med kontroller som sitter som hand i handske.

Idén bakom Zodiac känns intressant och spelvärlden är vacker, och med tanke på personerna som ligger bakoms CV borde vi kunna vänta oss något stort, och jag kommer i alla fall se fram emot vad som komma skall från denna lilla stjärnsaga.

ÄLSKAR DRAGON'S DOGMA!!! 07/06/2012 - 22:34

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.